



## Training Course Agenda

## PDA EU00167 Practical Application of Risk-Based GMP & Quality Principles to Clinical Development of ATMPs CEST

DAY 1 – Monday 04 July 2022	
15:00	Welcome and Introduction
15:30	<ul> <li>Overview of the ATMP Landscape (90 min)</li> <li>Defining the critical terminology: CGTP, ATMP, CAT, OTAT, RMAT, etc.</li> <li>How the diversity of ATMPs challenge the application of GMP and quality</li> </ul>
17:00	Break (15 min)
17:15	<ul> <li>ATMP GMP and Quality Risk Consequences (90 min)</li> <li>Major differences between gene/cell-based medicines and protein-based medicines</li> <li>Necessity of a risk-based approach</li> </ul>
18:45	End of Day 1
DAY 2 – Tuesday 05 July 2022	
15:00	<ul> <li>Regulatory Authority Expectations During Clinical Development (90 min)</li> <li>FDA guidances and risk-based considerations for ATMPs</li> <li>EMA guidelines and comparison to FDA</li> </ul>
16:30	Break (15 min)
16:45	<ul> <li>Industry Practice in Applying Risk-Based Considerations to ATMPs (90 min)</li> <li>PDA Technical Report No. 81</li> <li>Lessons learned from industry practice</li> </ul>
18:15	End of Course